Team Bellevue Clinic

I. Dr. Lemmens

Dr. Erwin Lemmens is erkend als Plastisch Chirurg:

 • in België, RIZIV nummer 1-34873-54-210
 • in Nederland, BIG registratienummer 19054151601
 • in Zwitserland, GLN nummer 7601000981677

Dr. Lemmens is lid van wereldwijd erkende professionele organisaties voor plastisch chirurgen zoals:

Hij is tevens lid van de Medische Specialisten Commissie Nederland sinds 2001 en heeft veel ervaring met bemiddeling bij verschillende ziektekostenverzekeringen (onder meer OZ Breda, Zilveren Kruis Achmea, IZA, ONVZ en CZ).

Dr. Lemmens is hoogleraar aan de Thomas Moore hogeschool in het vakgebied “plastische heelkunde voor de operatieverpleegkundige”.

OPLEIDING

In 1990 voltooide Dr. Lemmens zijn studies als Dokter in Geneeskunde, Heelkunde en Verloskunde aan de KU Leuven. Na een 4-jarige opleiding als algemeen chirurg, vervolledigde hij zijn opleiding tot plastisch chirurg in gerenommeerde opleidingscentra in binnen-en buitenland, met name:

 • 1 jaar in het AZ Sint-Jan te Brugge: algemene plastische en esthetische heelkunde;
 • 2 jaar in het Centre Hospitalier Universitaire te Strasbourg (Fr): hier kreeg hij de kans om naast bekende plastisch-esthetische chirurgen te werken en ervaring op te doen in alle aspecten van de esthetische chirurgie en niet-invasieve esthetische behandelingen. Tijdens deze 2-jarige opleiding werd hij tevens gepromoveerd tot kliniekhoofd van het departement brandwonden;
 • 1 jaar in het Universitair Ziekenhuis Leuven (Gasthuisberg): reconstructieve chirurgie en microchirurgie.

BIJZONDERE BEKWAMING

Dr. Lemmens besloot zich na zijn opleiding voornamelijk toe te leggen op de esthetische chirurgie, zijn grote passie.

Hij was één van de Belgische voorlopers in het uitvoeren van de minimaal invasieve gelaatslift onder lokale verdoving (de huidige MACS-lift). Deze techniek leerde hij in 2000 bij Dr. Daniel Fleming (Sydney, Australië), en voerde hij sindsdien reeds uit bij een ruim aantal patiënten met groot succes.

Voorts verfijnde hij de techniek van liposuctie onder lokale verdoving, en was de pionier van de laserlipolyse in België. Dankzij zijn ruime ervaring staat Dr. Lemmens bekend als een expert op het gebied van liposculptuur in binnen- en buitenland. Hij werd reeds meermaals uitgenodigd als gastspreker op nationale en internationale congressen, en organiseerde verscheidene workshops rond laserlipolyse in zijn privékliniek.

Voor meer informatie omtrent de wetenschappelijk activiteiten van Dr. Lemmens, klik hier.

PROFESSIONELE ERVARING

Dr. Lemmens is verbonden aan het Klina ziekenhuis te Brasschaat (sinds 1999) en het Heilig Hartziekenhuis te Mol (sinds 1998) , waar hij diensthoofd is. Sinds april 2015 is Dr. Lemmens tevens staflid van de Pyramide Klinik am See te Zürich (member of Leading Swiss Hospitals).

In 2010 richtte hij zijn eerste privékliniek op in Mol (www.lemmenserwin.be), voorzien van een volledig uitgeruste operatiezaal. Het principe is eenvoudig: het verlenen van gepersonaliseerde zorg, afgestemd op de specifieke noden en wensen van de patiënt, in een rustgevend, privaat kader. Ver weg van de drukke en soms stresserende ziekenhuissfeer, neemt Dr. Lemmens uitgebreid de tijd om te luisteren naar uw wensen, verwachtingen en vragen. In functie daarvan wordt een behandelingsplan opgesteld op uw maat. Dr. Lemmens en zijn ervaren team begeleiden U persoonlijk vanaf de eerste consultatie tot aan de uiteindelijke behandeling en de daaropvolgende nazorgen.

In 2014 associeerde Dr. Lemmens met zijn echtgenote - en tevens plastisch chirurg - Dr. De Smet. Samen besloten ze dit succesvolle concept uit te breiden naar de regio Antwerpen. Zij vonden de ideale locatie in het idyllische Schilde, een oase van rust en groen op korte afstand van Antwerpen, Turnhout en de Nederlandse grens. Zij doopten hun nieuwe project “Bellevuekliniek”, een verwijzing naar de naam van de aanliggende wijk die uitgeeft op het gemeentelijk park.

II. Dr. De Smet

Dr. Saskia De Smet is erkend als Plastisch Chirurg:

 • in België, RIZIV nummer 1-49091-95-210
 • in Zwitserland, GLN nummer ???

Ze is lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS).

OPLEIDING

Dokter Saskia De Smet behaalde haar diploma geneeskunde aan de KU Leuven in 2007 (magna cum laude), en is sinds 2014 erkend als plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg.

Tijdens haar opleiding tot plastisch chirurg aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) kreeg ze de kans om te werken in verscheidene vermaarde opleidingscentra in het Brusselse:

 • Bordet Kanker Instituut: reconstructieve heelkunde van de borst en het gelaat;
 • Centre Chirurgie de la Main (Clinique Parc Léopold): traumatische en degeneratieve handchirurgie;
 • Universitair Verplegingscentrum Brugmann: algemene plastische en esthetische heelkunde, met nadruk op esthetische en reconstructieve heelkunde van de borst. Zij werkte hier onder andere samen met Professor De Mey, die internationale bekendheid verwierf met zijn techniek voor borstverkleining (vertical-only techniek);
 • Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola: verschillende facetten van de pediatrische plastische heelkunde, waaronder correctieve heelkunde van gespleten lip en verhemelte;
 • Erasmusziekenhuis: algemene plastische en reconstructieve heelkunde, met nadruk op reconstructieve en esthetische chirurgie van het gelaat. Zij kon hier eveneens ruime ervaring opdoen in de behandeling van kwaadaardige huidletsels.

Ze behaalde tijdens haar opleiding het interuniversitair postacademisch diploma “bijzondere bekwaamheid in de behandeling van haarverlies” aan de Universiteit van Lyon.

BIJZONDERE BEKWAMING

Dr. De Smet legt zich voornamelijk toe op de esthetische chirurgie en niet-invasieve cosmetische geneeskunde. Zij schoolt zich voortdurend bij in de nieuwste esthetische technieken door deelname aan workshops, symposia en internationale congressen. Naast het aanbieden van de diverse “klassieke” chirurgische technieken, fungeert zij in de privékliniek als aanspreekpunt voor de niet-invasieve cosmetische behandelingen (lasertherapie, inspuitingen met botox,…).

Voorts heeft zij een bijzondere interesse in de zogenaamde dermato-oncologie, de behandeling van kwaadaardige huidletsels. Hierbij verliest zij de fragiele balans tussen genezing en esthetisch resultaat nooit uit het oog.

Dr. De Smet is specialiste op het vlak van behandeling van haarverlies en kaalheid. Zij behaalde het universitair diploma “behandeling van haarverlies” aan de Université Claude Bernard in Lyon (Fr), en schoolt zich voortdurend bij via deelname aan alle belangrijke congressen en workshops wereldwijd op dit vlak.

Voor meer informatie omtrent de wetenschappelijk activiteiten van Dr. De Smet, klik hier.

PROFESSIONELE ERVARING

Dr. De Smet is verbonden aan het Heilig Hartziekenhuis te Mol en het Universitair ziekenhuis Sint-Pieter te Brussel.

In associatie met Dr. Lemmens, collega-plastisch chirurg, richtte zij de Bellevue kliniek op te Schilde. Hier kan zij zich ten volle toeleggen op haar passie, de esthetische chirurgie en cosmetische geneeskunde op maat van het individu. Een warm welkom in een rustige, private sfeer is het uitgangspunt. Hierdoor krijgt U de kans om op een ontspannen manier met Dr. De Smet uw specifiek probleem te overlopen. Daarna zal Dr. De Smet U een behandelingsplan voorstellen dat rekening houdt met uw wensen en eventuele bezorgdheden. Dit wordt uitgebreid met u besproken, zodat u goed geïnformeerd bent en vol vertrouwen kan uitkijken naar de behandeling.